En reise i Russlands historie og politisk utvikling

En reise i Russlands historie og politisk utvikling

article_topimage_Shestviye_u_Narvskikh_vorot1.jpg

Foredrag

Foredrag:15/10-2020  Kjell Dragnes
«Putins Russland – med historien på lasset.» En bred gjennomgang av utviklingen fra vikingenes Rus til dagens situasjon.

29/10- 2020  Odd Gunnar Skagestad
«Sovjetnostalgi og sovjetpropaganda». Propaganda og påvirkning for innvortes og utvortes bruk».  Også om dagens russiske bruk av sosiale medier og påvirkning av politikk og politikere i andre land. (Hybrid krig)

5/11-2020  Kjell Dragnes
«Russland/Norge/NATO i nord». Lav- eller høyspenning i nordområdene/Arktis. Om den militære utvikling og stormaktsrivaliseringen, inkl. Kina i våre nærområder.

12/11-2020  Odd Gunnar Skagestad
«Ukraina, før og etter kommunismen». Ukraina som nøkkelland i russisk utenrikspolitikk, Krim-annekteringen i 2014 og den pågående krig i Øst-Ukraina.

19/11-2020  Kjell Dragnes
«Putins plan for Russland – holder den?» Hva har president Vladimir Putin gjort på 20 år, hvilke utfordringer støter han nå på. Vil han sitte til 2036?

26/121-2020  Odd Gunnar Skagestad
«På tsarens vannveier. Geografi, kultur, historie» En reise fra St. Petersburg til Moskva, det russiske kjerneland – med forklaringer på mange av dagens russiske fenomener – også politiske.

Foredragsholdere

KJELL DRAGNES Journalist, tidligere Moskva- og London-korrespondent og utenriksredaktør i Aftenposten.f. 1946 i Vadsø. Utdannelse, engelsk, russisk, geografi og statsvitenskap. Gikk Forsvarets russiskkurs, Forsvarets høgskoles hovedkurs. Har også jo…

KJELL DRAGNES
Journalist, tidligere Moskva- og London-korrespondent og utenriksredaktør i Aftenposten.f. 1946 i Vadsø. Utdannelse, engelsk, russisk, geografi og statsvitenskap. Gikk Forsvarets russiskkurs, Forsvarets høgskoles hovedkurs. Har også jobbet i NTB og NRK. Har skrevet boken «NATOs militærkomité gjennom 70 år.»

ODD GUNNAR SKAGESTAD Statsviter, diplomat, skribent og forfatter. F. 1944. Mag.art i statsvitenskap, gikk Forsvarets russiskkurs. Omfattende karriere i UD, har tjenestegjort i Moskva, Nigeria, og Sør-Afrika. Har vært generalkonsul i Murmansk og send…

ODD GUNNAR SKAGESTAD
Statsviter, diplomat, skribent og forfatter. F. 1944. Mag.art i statsvitenskap, gikk Forsvarets russiskkurs. Omfattende karriere i UD, har tjenestegjort i Moskva, Nigeria, og Sør-Afrika. Har vært generalkonsul i Murmansk og sendelagsleder for OSSEs støttegruppe til Tsjetsjenia. Skagestad har skrevet flere bøker, blant andre «Fra Lenin til Putin: Hundre år som rystet verden», «Tsarens vannveier» og en rekke avhandlinger.