Back to All Events

«Kvinneskikkelser i opera» med Marianne Oulie Wiik og Cecilie Cathrine Ødegården

Klart for vårens siste møte i Pensjonistuniversitetet Gjøvik!

Publikum får er flott og spennende møte med Operaens dyktige formidler Marianne Oulie Wiik og sopran Cecilie Cathrine Ødegården!

Til Gjøvik kommer de med «Kvinneskikkelser i opera». Her blir det blant annet smakebiter fra «Den glade enke», «La Boheme» og «Madam Butterfly»

Dette blir en forestilling med fortelling og allsang!

Marianne Oulie Wiik

Wiik er formidler i Den Norske Opera og Ballett i Oslo. Hun har bakgrunn som konsertpianist, repetitør, kordirigent, foredragsholder og omviser. Marianne er godt kjent fra introduksjonsforedragene som holdes i forkant av forestillingene på Hovedscenen. Hun har inspirert tusenvis av mennesker med sine historier om komponist, musikk og ikke minst handlingen som foregår i operaen eller balletten.

Disse presentasjonene glemmer de som har opplevet det aldri! «Engasjement – Energi – Entusiasme» er Mariannes kjennetegn.

I 28 år har hun virket i Den Norske Opera Og Ballett, en innsats det står respekt av!

Cecilie Cathrine Ødegården

Cecilie er oppvokst på Biri. Hun har sin utdannelse fra Norges Musikkhøgskole, og våren 2012 fullførte hun det prestisjetunge diplomstudiet ved samme institusjon. I dag er hun fast ansatt som sopran ved Den Norske Opera Og Ballett og er svært aktiv frilansmusiker.

Cecilie er en ettertraktet konsertsanger og har blant annet vært solist med flere orkestre og ensembler som bl.a. Ensemble Berlin og Oslo symfoniorkester.

En flott avslutning på vårens program i Pensjonistuniversitetet!